Siloam, Herman en Beb Gijsbers, kinderopvang op Curaçao en onze gemeente

Naar aanleiding van een bezoek van Herman Gijsbers in 2006 aan onze gemeente vertelden Hansje en Frans Hazewinkel over de contacten:

 

Opvang van zeer ernstig zieke kleine kinderen, thuishulp voor kinderen die nog bij hun ouders wonen, de aanleg van toiletten bij mensen zonder wc, het verstrekken van levensmiddelen en gratis maaltijden aan hen die dat niet kunnen betalen, het organiseren van kinderclubs en uitstapjes voor kansloze kinderen…

Dit alles en nog veel meer is het dagelijkse werk van Herman en Bep Gijsbers van het christelijke kinderherstellingsoord Siloam op het eiland Curaçao. Herman was politieman in Rotterdam tot hij zich in 1989 door God geroepen wist om zijn krachten in te zetten voor een kindertehuis op Curaçao. “Daarop zijn we met een koffertje zomerkleren, een kist gereedschap en de naaimachine van mijn vrouw vertrokken. Negen jaar later vroeg God ons om met het herstellingsoord Siloam voor terminaal zieke kinderen te beginnen. Als God spreekt moet je altijd om een bevestiging vragen. Dat kan door gebed of door bijbelstudie, maar de bevestiging komt en die kregen we ook” zo stelt de tot de Pinkstergemeente behorende Herman Gijsbers.

Wij kennen Herman en Bep en hun kinderen inmiddels al een aantal jaren. Wij emailen met elkaar en wij bezoeken hen tijdens onze jaarlijkse vakanties op Curaçao.

Zo ooit het doperse ‘daden gaan woorden te boven’ handen en voeten krijgt dan is het wel in het werk van Bep en Herman en hun medewerkers.

Zij voelen zich, zoals zij dat zelf zeggen, ‘dienstknechten van de Heer’.

Van 22 juni t/m 6 juli 2006 bezoekt Herman Nederland om onder meer een aantal (nieuwbouw) projecten te bekijken. Dit in verband met bouwplannen van Siloam.

Zondag 2 juli komt Herman naar onze kerk om in onze ‘open ruimte’ over Siloam te vertellen.

Onze gemeente heeft een aantal keren voor Siloam gecollecteerd. Ook van de Harener Raad van Kerken ontving Siloam een aanzienlijke gift: € 5.000.

Siloam moet het hebben van vrijwillige giften en die komen gelukkig ook. Van de ‘Wilde Ganzen’ van de IKON, van de Rotary op Curaçao, van de Nederlandse marine, van Nederlandse christelijke gemeenten en van vele anderen. Maar genoeg is het nooit, want de activiteiten en de plannen van de Gijsbersen zijn vele.

 

De site van Siloam